Vikingeflet

Vikingeflet af Annette Collin 

 

Vikingeflet er en bog med step by step-guide til moderne vikingeflet. Bogen henvender sig til både børn, unge kvinder og mænd. Jeg fik inspirationen og ideen til denne bog efter at have set tv-serien Vikings. Men jeg ser også en tendens blandt flere unge mennesker til at søge tilbage til et liv som naturmennesker og se ud ligesom vikingerne, vores forfædre!

Vikingerne dyrkede jorden og frembragte deres eget tøj af naturmaterialer. De var som alle andre forfængelige og gik op i deres udseende. Der er fundet kamme af hjortetak, ben og horn, og hårnåle af sølv og bronze. Objekterne kunne være vidunderligt dekorerede og blev ofte opbevaret i en særlig æske. Kvindernes hår var for de flestes vedkommende langt, og det blev sat op i en knold eller flettet i nakken. Jeg har nærstuderet kvindernes flettede hår i de mange varierede kreationer i Vikings.

De mandlige vikinger havde både kort hår og langt hår, de kunne være barberede, og de havde skæg på flere måder.

Vikingeflet er min egen kreative og faglige fortolkning som uddannet frisør af vikingelooks med flet og er ikke et forsøg på en korrekt historisk kopi af datidens vikingehår. Mine ideer til vikinge-stylingen er hentet fra film og bøger, som jeg har mixet med nutidens trends: med fletninger, snoninger, krølle-teknikker og kreative opsætninger.

Det er nemt at komme i gang med selv at flette, sno og slå knuder, men det kan være, at du skal have lidt hjælp ved nogle af de lidt sværere fletteteknikker. Vikingeflethar forskellige sværhedsgrader fra let til svær – og der skal kun bruges få remedier.

 Jeg glæder mig til at inspirere dig og guide dig igennem bogen. Du kan vælge at følge mine step by step-guides til punkt og prikke, eller du kan plukke forskellige trin ud og sætte dem sammen på kryds og tværs. Der er ingen grænser for mulighederne!

God fornøjelse!

KH/Annette 

Kun 149 kr. - Køb bogen her 

instagram